Free Maluku Foundation

"Zo lang de molukse jeugd leeft, bestaat de rms!"

Free Maluku Foundation

Wie is Free Maluku Foundation


Wij zijn een onafhankelijke initiatiefgroep werkend onder de naam “Free Maluku Foundation”. Deze initiatiefgroep bestaat uit de 3de en 4de generatie Molukkers uit verschillende regio’s in heel Nederland die bij elkaar zijn gebracht  n.a.v. de recente gebeurtenissen in Maluku. 

 

Het doel van FMF is om onze strijders in Maluku financieel te ondersteunen. Het genereren van geld door landelijke acties te bewerkstellen die maandelijks of eens in de zoveel tijd plaats zal vinden. Bij elk actie zal bepaald worden aan welke organisatie wij het geld doneren. 
Daarnaast zal 10% van de opbrengst naar FMF gaan ter ondersteuning van onze acties.

check ook onze facebook pagina & instagram pagina - Mailen kan ook [email protected]

Free Maluku Foundation

ONTSTAAN VAN FMF

Er is de afgelopen maanden een hoop gebeurd. N.a.v. de vreedzame acties in Aboru en het politiebureau in kota Ambon, hebben er door heel Nederland solidariteitsacties plaats gevonden. 

Het bleek groter dan men van tevoren had kunnen bedenken. Wij hebben ons als Molukkers in Nederland weer massaal laten horen, wat op schaalniveau de afgelopen jaren zelden of zelfs helemaal niet is gelukt. Echter zijn wij van mening dat het niet hierbij moet blijven. Onze strijders in Tanah Air hebben onze steun hard nodig. En dit gaat verder dan het zwaaien met een vlag. 

 

Er zijn natuurlijk talloze manieren om onze strijders op Tanah Air en hun familie te ondersteunen. 

Trots is het overheersende gevoel wanneer wij zien dat er al meerdere initiatieven zijn opgestart om die ondersteuning te bieden. Ook wij als groep van Free Maluku Foundation willen hier gehoor aan geven op landelijke niveau.